На косъм от смъртта, за щастие „изоставен“ от стопаните си, за да оживее и да намери нови!

Чико е имал дом! Бил ваксиниран, преди няколко години… Чико е на не повече от 2-3 годинки, когато постъпва в клиниката по спешност, след като изведнъж спрял да се храни и не можел да се изправи на крачета. Приет е с купища бълхи, огромни количества глисти, рани по телцето, сплъстена и пълна с боклуци и фекалии козинка, огромни изкривени нокти, тежка профузна диария… и това е само началото.

Цялата публикация „На косъм от смъртта, за щастие „изоставен“ от стопаните си, за да оживее и да намери нови“

Спасен от ветеринарни лекари, Робин едва оцелява след малтретиране от стопаните си!

Робин е момченце на едва 3 месеца, когато неговото „семейство“ решава че трябва да го накаже, за това че одраскал детето им…И започва системно малтретиране, което застрашава живота му.

Хванат за опашката и блъскан в стената – при това – многократно! Робин е оживял по чудо, след което хората решили, че трябва все пак да го заведат на лекар, където си признали, че това е втората му травма с подобна история. Първият път бил със счупен таз, но… се оправил от само себе си.

Цялата публикация „Спасен от ветеринарни лекари, Робин едва оцелява след малтретиране от стопаните си“

6840 килограма Hill’s дарихме през 2017-та година за бездомни кучета и котки в България!

Общо 6840 килограма Hill’s дарихме през изминалата година за бездомните кучета и котки в България, настанени в трите партньорски центъра – Pet Sisters, Animal Hope Varna и Animal Hope Plovdiv.

И затова благодарим на вас – всички онези, които не останаха безразлични и помогнаха, закупувайки Hill’s за своя любимец. Продължаваме напред с надежда да дарим още стотици килограми храна. Цялата публикация „6840 килограма Hill’s дарихме през 2017-та година за бездомни кучета и котки в България“

Слепичката Бети – историята на една силна дама!

Бети е  намерена като бебе в казан за боклук…бебе едва на месец и половина.

След преглед при ветеринар, се оказва че очичките на Бети са безвъзвратно загубени и тя никога няма да вижда отново.

Това обаче не е причина някой да бъде лишен от обич и дом. След дълго търсене на нейния Човек, Бети най-после намери своето щастие, тук в България.

Цялата публикация „Слепичката Бети – историята на една силна дама“

Осиновяването е мисия. Историята на Киара и нейните спасители!

Киара е намерена на улицата, премазана от кола. Бебе едва на 3-4 месеца, с две счупени крачета и счупен таз на две места. Операциите и възстановяването на Киара продължават дълго, но тя е борбено момиче и се справя с всичко. Благодарение на прекрасните грижи на лекарите, хубава храна и много любов, Киара вече е едно съвсем различно момиче.

Киара е осиновена в България, в семейство с осиновени деца. Всички много я обичат и тя е благодарна и щастлива да си има истинско семейство. 🙂

Цялата публикация „Осиновяването е мисия. Историята на Киара и нейните спасители“

Дядо Брандо, Милка и трите й деца – живот, изпълнен с приключения!

Брандо се появи от нищото, през зимата. Лежеше до един контейнер с боклук, точно като купчина мръсни парцали. Когато му дадохме храничка, вдигна глава и погледна с най-тъжните очи на света. От цялото му великолепие беше останала проскубана козина, огромни кървави рани, рана на врата от стар, впит нашийник, от времето, когато е имал дом някога…

Дядо Брандо се оказа изключително борбено и добро момче Цялата публикация „Дядо Брандо, Милка и трите й деца – живот, изпълнен с приключения“

Дейна и Анита раздават щастливи усмивки заедно!

Дейна е намерена на улицата през февруари, в снега. Изхвърлена, вероятно от нечий дом, цялата в рани, кожа и кости… Заради внушителните си размери хората се страхуват от нея, гонят я, замерват я с камъни, а тя е толкова мила и добра!

Дейна получи помощ навреме, и след дълго лечение и добри хора раните, а инфекцията овладяна. Дейна стана една прекрасна млада госпожица, която въпреки размерите си на малко конче, се оказа едно невероятно момиче, възпитано и послушно. Цялата публикация „Дейна и Анита раздават щастливи усмивки заедно“

Как Лили срещна Мей!

Винаги съм мечтала за куче. Поне откакто се помня. Но родителите ми бяха на друго мнение и трябваше да почакам. Докато не се изнесох! Когато го направих, първата ми цел беше да осъществя мечтата си.

Не съм имала предпочитание за порода. Признам, че голдън ретривърите са ми на сърце, но все пак ми се струват големи за апартамент. Затова пък винаги съм изпитвала едно умиление към животинките на улицата и бях решила да спася поне една от тях. Включих се в многобройните групи за осиновяване във Фейсбук и търсенето започна. Цялата публикация „Как Лили срещна Мей“

Бърбър Ганчев и Ива прeобърнаха животите си взаимно!

А с този прекрасен разказ на Ива Ганчева можем само да сме щастливи, че и в България има хора като Ива. Ето какво ни разказа тя:

„Всичко започна с желанието ни да бъдем приемен дом на едно от кученцата, спасени от Pet sisters на главен път  – насред платното. Кученцата бяха пет – малки, мокри, гладни и уплашени. Поехме Бърбър – тогава Бърбън, за времето, през което трябваше да получи всички ваксини и да бъде приет в спасителния център на Пет систърс.

Цялата публикация „Бърбър Ганчев и Ива прeобърнаха животите си взаимно“

Зина дочака своя втори шанс за щастие.!

Когато един отговорен човек реши, че иска домашен любимец, то той неизменно си задава въпроса “ Да купя или да осиновя? “ и, Слава Богу, има такива, които решават да осиновят. Това са хората, които спасяват, които поемат рискове, които не се страхуват да отворят дома си за нежеланите, изоставените и обречените. И те са много! Копнеещи за дом, за нежна ласка.. Едно от тези животинки беше Зина- захвърлена, стреляна, обречена на смърт, с голямо сърце и нежна душа. Благодарение на осиновителите ѝ, втори шанс ѝ беше даден и сякаш животът ѝ започна наново.

Цялата публикация „Зина дочака своя втори шанс за щастие.“