Аби – когато сърцето ти не позволява да подминеш!

Срещнахме Аби, когато бе само на месец. Сама. На пътя.

Колите я заобикаляха, а тя се луташе между тях. Мръсно бяло кученце лесно се слива с пътната настилка. Вероятно не ѝ оставаха още много коли, след които да тича. Нямаше време за мислене. Изтичахме боси по асфалта и грабнахме малката шепа живот, а видеото от онзи момент можете да намерите тук: letsadopt.net/abby.

Цялата публикация „Аби – когато сърцето ти не позволява да подминеш“

Любимецът на столичани – Спартак е прибран от Екоравновесие след фалшив сигнал, че е агресивен… Вяра го издирва и спасява!

Да осиновиш не трябва да бъде емоционално решение. То трябва да дойде отвътре, да е осъзнато и отговорно! Ето как едно любимо на много столичани куче бе спасено от Вера Господинова, часове, след като бе жестоко прибрано от Екоравновесие. Разказът на Вера ни трогна. Ето го и него:

„Спартак е известно куче на Витошка. Служителите на две актуални заведения го хранеха и той по цял ден си лежеше. Когато застъпвах на смяна, той ме очакваше с нетърпение -ритула ни бе гушкане и след това отиваше да си легне и чакаше да дойде вечерта за хапване и повече гушкане.

Цялата публикация „Любимецът на столичани – Спартак е прибран от Екоравновесие след фалшив сигнал, че е агресивен… Вяра го издирва и спасява“

Блъсната от кола, бездомната Зара е спасена от… своя бъдещ стопанин. И така тя се „сдоби“ с нов дом!!

Историите за осиновяване си приличат – човек, намерил куче или коте в беда или просто захвърлено бебе, което прибира и му дава нов живот. Такава е и историята на Габриела Димитрова и нейната Зара.

Ето и нейния разказ: „Всичко започна в един слънчев майски ден, преди 3 години. Беше рано сутринта, около 8:30-9:00ч. Аз и родителите ми пътувахме заедно в колата – кой към училище, кой към работа. Пред нас беше и едно такси. Едно фатално такси, което, дали нарочно, дали без да иска – не знам, прегази уличното кученце, което правеше опити да пресече.

Цялата публикация „Блъсната от кола, бездомната Зара е спасена от… своя бъдещ стопанин. И така тя се „сдоби“ с нов дом!“

Осиновяването е заразно!

Има хора, които са избрали да помагат на животните. Има хора, които след като спасят и осиновят любимец,  го правят отново и отново. Такъв е случаят на Веска Бонева. Тя и нейният брат първо спасяват и осиновяват две кученца – брат и сестра. Кръщават ги Мечо и Сара. След това идва ред и на Пурко. Той е последното намерено куче, вече около шестмесечен. Захвърлен на пътя, колкото шепичка малък, братят на Веска го намира, прибира го и го отглежда през зимата, покрай парното котле на топло.

Цялата публикация „Осиновяването е заразно“

Преди 10г. Гинка намира Рошко… на поляната!

Преди повече от 10 години, една жена намира куче, на една поляна. Жената се казва Гинка Йорданова, а малкото кученце кръщава Рошко. През този ден, Гинка поставя началото на нов живот за себе си и за малкия, черен бездомник, като в основата на новите животи залага… ЛЮБОВ! Ето и разказа на Гинка:

Цялата публикация „Преди 10г. Гинка намира Рошко… на поляната“

1169 кг. Hill’s дарихме през Март за бездомните животни.!

Благодарение на вас, през Март дарихме 1169 кг. Hill’s за бездомните кучета и котки в България, настанени в трите партньорски центъра – Pet Sisters, Animal Hope Varna и Летс Адопт – България.

Продължавайте да подкрепяте бездомните животни, включени в дарителската ни кампания.

Подкрепяйте ни и във фейсбук. Търсете с хаштагове: #HillsХранаПодслонЛюбов #HillsFoodShelterLove

Цялата публикация „1169 кг. Hill’s дарихме през Март за бездомните животни.“

Изоставен в планината, Панчо има късмет и е спасен от две, случайно преминаващи жени!

За Панчо, спасителите от Pet Sisters разбират от пост във Фейсбук – две възрастни жени намерили куче, което не може да стои изправено на краката си от слабост. Бивше ловно куче, изоставено до ловен заслон в Плана планина.

Спасителите веднага се отзовават и поемат спасяването и възстановяването на Панчо, а междувременно започват да му търсят дом. Цялата публикация „Изоставен в планината, Панчо има късмет и е спасен от две, случайно преминаващи жени“

На косъм от смъртта, за щастие „изоставен“ от стопаните си, за да оживее и да намери нови!

Чико е имал дом! Бил ваксиниран, преди няколко години… Чико е на не повече от 2-3 годинки, когато постъпва в клиниката по спешност, след като изведнъж спрял да се храни и не можел да се изправи на крачета. Приет е с купища бълхи, огромни количества глисти, рани по телцето, сплъстена и пълна с боклуци и фекалии козинка, огромни изкривени нокти, тежка профузна диария… и това е само началото.

Цялата публикация „На косъм от смъртта, за щастие „изоставен“ от стопаните си, за да оживее и да намери нови“

Спасен от ветеринарни лекари, Робин едва оцелява след малтретиране от стопаните си!

Робин е момченце на едва 3 месеца, когато неговото „семейство“ решава че трябва да го накаже, за това че одраскал детето им…И започва системно малтретиране, което застрашава живота му.

Хванат за опашката и блъскан в стената – при това – многократно! Робин е оживял по чудо, след което хората решили, че трябва все пак да го заведат на лекар, където си признали, че това е втората му травма с подобна история. Първият път бил със счупен таз, но… се оправил от само себе си.

Цялата публикация „Спасен от ветеринарни лекари, Робин едва оцелява след малтретиране от стопаните си“

6840 килограма Hill’s дарихме през 2017-та година за бездомни кучета и котки в България!

Общо 6840 килограма Hill’s дарихме през изминалата година за бездомните кучета и котки в България, настанени в трите партньорски центъра – Pet Sisters, Animal Hope Varna и Animal Hope Plovdiv.

И затова благодарим на вас – всички онези, които не останаха безразлични и помогнаха, закупувайки Hill’s за своя любимец. Продължаваме напред с надежда да дарим още стотици килограми храна. Цялата публикация „6840 килограма Hill’s дарихме през 2017-та година за бездомни кучета и котки в България“